PTFE (polytetraflourethylen)

Hvad er PTFE?

PTFE, der dækker over det fulde navn, polytetraflourethylen, er et populært materiale.

Der er god grund til PTFE-materialets popularitet, blandt andet fordi det under de rette omstændigheder har en særdeles god holdbarhed.

PTFE har både enormt god bestandighed over for varme, kemikalier og vejr. Samtidig har PFTE en ringe brændbarhed, hvorfor det er et sikkert valg i miljøer med høje temperaturer eller i miljøer, hvor der er særlig høj brandfare. Det vil sige, at PFTE særligt anvendes i miljøer, hvor der er behov for et temperaturbestandigt materiale. Selvom materialet har en høj slagstyrke, er slidstyrken dog det svage punkt. Derfor bør man være opmærksom på opbevaring og anvendelsen af sine produkter fremstillet med PTFE.

PTFE til pakninger og indsatser

Den enestående kombination af egenskaber, som PTFE-materialet byder på, giver mulighed for et væld af anvendelsesområder. PTFE fås både i rundstænger og i plader, som halvfabrikata kan produceres af.

PTFE er blandt andet yderst velegnet til komponenter i maskiner og køretøjer, herunder også fly og biler. Derfor drejer vi hos H.W. Langballe ofte bøsninger, kravebøsninger og kugler ud af materialet. Ligeledes anvendes det ofte til indsatser, pakninger og relativt store tætningsringe, der produceres gennem CNC fræsning.

Derudover er det også kendetegnende for PTFE, at det fås med en fødevareoverensstemmelseserklæring, hvorfor det kan bruges til produkter inden for fødevareindustrien. Ligeledes kan det på grund af sin gode bestandighed over for kemikalier anvendes inden for medicinalindustrien.

Vi leverer stænger og plader i PTFE

PTFE er en særlig populær plasttype, hvorfor vi hos H. W. Langballe netop har stor erfaring med bearbejdning heraf. Vi leverer solide produkter, og vores fokus på præcisionsarbejde giver altid resultater af høj kvalitet, uanset om vi anvender spåntagende bearbejdning, CNC drejning eller CNC fræsning i vores arbejde med PTFE-materialet.

Har du brug for hjælp til produktion af halvfabrikata, kan du med fordel kontakte os. Ring til os på telefon 75 36 20 22, eller send os en mail til hwl@langballe.dk og bliv klogere på, hvad vi kan gøre for dig.

Send besked

Kontakt os for et uforpligtende tilbud!

Send besked