PA (Polyamid)

Hvad er polyamid?

Polyamid er en plasttype, der kan fås i mange forskellige forklædninger. Afhængig af den syntetiske polymersammensætning, kan polyamid se forskellig ud, hvorfor segmenterne også som regel anføres med tal. Hos H.W. Langballe arbejder vi med typen PA6 både med og uden additiver.

Polyamid tilbyder en række generelle fordele, herunder en høj stivhed og generel slidstyrke samt en yderst god kemikaliebestandighed. Dog kan det i nogle tilfælde være nødvendigt med konditionering af plastemnerne for at opnå de ønskede egenskaber. Det betyder også, at PA-plasten fås med mange forskellige additiver.

Hjul og flanger i polyamid

Polyamid-materialets slidstyrke og gode bestandighed over for varme og kemikalier giver anledning til en række forskellige anvendelsesområder. Særligt er det velegnet til beskidte miljøer, hvor produktet udsættes for hårdt slid. Derfor anvendes polyamid ofte ved maskinmotorer, hvor det fx udsættes for både kulbrinter og varme. Grundet materialets slidstyrke er det med tiden også blevet mere populært at udskifte metalemner med polyamid.

Hos H.W. Langballe laver vi en del CNC fræsning og CNC drejning i PA6-materialet, og resultatet heraf kan være mange forskellige typer af emner. Eksempler på disse kan være alt fra hjul, flanger og glideplader til beskyttelsesdæksler, der kan klare hårdt slid.

Polyamid-produkter fra H. W. Langballe

Hos H. W. Langballe leverer vi halvfabrikata i højeste kvalitet til vores mange alsidige kunder. Hvad end du har brug for plastemner i plader, hjul eller andet, tilbyder vi altid ensartede halvfabrikata. Vi anvender udelukkende professionelle metoder og har særligt erfaring med spåntagende bearbejdning herunder CNC fræsning og CNC drejning.

Kontakt os i dag og lad vores samarbejde begynde. Ring til os på telefon 75 36 20 22, eller send os en mail til hwl@langballe.dk – så vender vi tilbage med svar hurtigst muligt.

Send besked

Kontakt os for et uforpligtende tilbud!

Send besked